Wie ben ik?
Ik heb een lange carrière achter de rug bij een reeks bedrijven in de voedingsindustrie. Steeds weer zeg ik mensen: denk al bij de inrichting van je zaak of bedrijf ook aan je medewerkers en jezelf. Aandacht voor gezondheid, milieu, veiligheid en kwaliteit is nu eenmaal van levensbelang.
Na het werk besteed ik mijn tijd ook nuttig. Ik doe al eens een wandelingetje. Maar vooral: als extra job heb ik een ronde met een ijskarretje.
Een glimlach kost niets maar doet wonderen."
Expertise
Ik heb een lange carrière achter de rug bij de meest verschillende bedrijven in de voedingsindustrie. In mijn functies als preventieadviseur en verantwoordelijke voor gezondheid, milieu, veiligheid en kwaliteit raakte ik vertrouwd met een brede knowhow die ik nu mijn bedrijfsbezoeken toepas.
Enkele voorbeelden zijn ongevallenonderzoeken doen, risico-analyses uitvoeren of een globaal preventieplan en concrete actieplannen opstellen. Ook geef ik graag veiligheidstraining aan leidinggevenden en productiemedewerkers, ik organiseer en controleer veiligheidsaudits en voer hygiënecontroles uit op apparatuur, productieruimtes, opslagplaatsen en personeel.
Ervaring
Adjunct-preventieadviseur – Mensura
Sinds 2021
Preventieadviseur – 3M
2018 – 2021
Preventieadviseur – Ter Beke – Pluma
2017 – 2018
Diensthoofd Veiligheid – Petronas Lubricants
2014 – 2017
Safety officer & milieucoördinator – McCain
2011 – 2014
Safety & environmental advisor + quality coordinator – Kemin Europa
1998 – 2010
Kwaliteitscoördinator – Subliem
1996 – 1998
Quality Assurance Coordinator – Kim’s Chocolates
1991 – 1996
Kwaliteitscontroleur – Belgapraline
1990 – 1991
Laborante – Tiense Suikerraffinaderij
1987 – 1990
Diploma's
Preventieadviseur niveau 2
2000
Bedrijfsassistent in de gistingsbedrijven
1987
Ik volgde ook opleidingen voor
• milieucoördinator A
• veiligheidsadviseur wegvervoer gevaarlijke goederen
• IATA Dangerous Goods Regulations
• interne auditor ISO 9001, ISO 14001, ISO/TS 16949, VDA6.3 & KVM
Opleidingen
Mensura Learn&Connect heeft interessante opleidingen om jezelf en je personeel met alle aspecten van arbeidsveiligheid vertrouwd te maken. Schrijf je in voor een van de volgende opleidingen:
Preventieadviseur - basisniveau (niveau 3)
Verwerf kennis en skills rond diverse welzijnsaspecten en behaal je certificaat.
Indienststelling van arbeidsmiddelen
Als preventieadviseur moet je voor elk relevant arbeidsmiddel een volledig en correct indienststellingsverslag opstellen, gekoppeld aan een risicoanalyse.
HACCP: voedselveiligheid en hygiëne in de keuken
Alle medewerkers stimuleren om te werken volgens dezelfde principes, wat leidt tot een verbetering van de hygiëne op de werkvloer