Wie ben ik?
Elke dag is anders. De wereld van Industriële Hygiëne en Toxicologie is dan ook enorm uitgebreid en boeiend. En daarom heb ik er mijn vak van gemaakt. Wil ik even mijn gedachten verzetten, dan rijd ik door berg en dal op mijn racefiets en mountainbike. Naast het sporten, hou ik van gezellig tafelen.
Vaak worden complexe problemen opgelost met simpele dingen."
Expertise
Ik ben gespecialiseerd in alles wat met metingen te maken heeft. Bijvoorbeeld meten van de blootstelling aan chemische stoffen, meten van geluid, klimaat en trillingen.
Ik toon ook hoe je een risico-inventarisatie en -evaluatie van chemische agentia uitvoert, inventarisaties van asbest in gebouwen doet en veiligheidsinstructiekaarten opstelt.
Voorts geef ik regelmatig opleidingen aan zowel startende preventieadviseurs, externe en interne klanten, en aan de uitvoerende medewerkers van het team. Ik beloof je een vlotte communicatiestijl en hands-on aanpak.
Ervaring
Ik heb voor Mensura heel wat projecten uitgevoerd en gecoördineerd in diverse domeinen van Industriële Hygiëne en Toxicologie. Onder meer in sectoren zoals chemie, bouw, energie, infrastructuur en energie, maar ook op provincieniveau en voor heel wat stads- en gemeentebesturen.
Na een start als klinisch laborant bij Centraal Laboratorium Hasselt, waar ik serologische en microbiologische testen uitvoerde, stapte ik in 1999 over naar Encare Prevent om er biometrie en bloedanalyses uit te voeren. Encare bundelde de krachten met Mensura, waar ik sinds 2003 preventieadviseur Industriële Hygiëne en Toxicologie ben. Mijn ervaring in het vakgebied helpt me om het team arbeidshygiënisten in Vlaanderen te ondersteunen en te coachen.
Diploma's
Ik ben gegradueerde in Medische Laboratoriumtechnologie (UCLL ) en volgde daarna allerlei cursussen over chemische stoffen, asbest, geluid en HACCP. De opvallendste uit het rijtje zijn:
- Preventieadviseur niveau I (met specialisatiemodule Industriële Hygiëne en Toxicologie)
- Preventieadviseur niveau II
- Asbestherkenning (RPS Nederland)
Opleidingen
Ik geef bij Mensura Learn&Connect opleidingen in de vakgebieden asbest, geluid, HACCP. Klik hieronder en ontdek wat de opleidingen precies inhouden en waarom ze voor jouw medewerkers geschikt zijn.
HACCP: voedselveiligheid en hygiëne in de keuken
Alle medewerkers stimuleren om te werken volgens dezelfde principes, wat leidt tot een verbetering van de hygiëne op de werkvloer
Omgaan met asbesthoudende materialen
De werknemers zijn zich bewust van de in de asbestinventaris omschreven gevaren.