"Het ochtendritueel dat mijn leven veranderde"

In de reeks ‘Connecting Thread’ delen onze trainers inspirerende leermomenten of ervaringen. Preventieadviseur Mathieu Viseur haalde uit de bestseller ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod een ochtendroutine die zijn leven veranderde.

Sta een uur vroeger op en haal meer uit je dag" Mathieu Viseur
Wie is Mathieu Viseur?

Mathieu is ingenieur en preventieadviseur met een specialisatie in arbeidsveiligheid en risicopreventie.
Naast sporten, reizen en zijn gezin staat zijn vrije tijd in het teken van improvisatietheater. “Het was eigenlijk met tegenzin dat ik er de eerste keer mee naartoe ging met een vriend”, lacht Mathieu. “Maar intussen doe ik het al 15 jaar, met veel passie. Improviseren en theater trekken mij uit mijn comfortzone en zetten mijn verbeelding aan het werk. Bovendien haal ik er veel inspiratie uit voor mijn professionele leven.”

Inspiratiebron? ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod

Mathieu: “Tien jaar geleden kreeg ik ‘The Miracle Morning’ toevallig in handen. Het boek van Hal Elrod was toen al een bestseller en overal ter wereld waren er believers van zijn boodschap. In een notendop: sta een uur vroeger op, het zal je leven veranderen.

Hoewel ik er nogal kritisch tegenover stond, besloot ik het toch een kans te geven. Er waren zoveel dingen waar ik nooit tijd voor had in de dagelijkse rush van werk en gezin. Misschien was deze ochtendroutine dan toch de mirakeloplossing?”
 

Hoe pas je het toe? Elke dag een uur sport

Mathieu: “Ik begon effectief mijn wekker een uur vroeger te zetten om te fitnessen, joggen, wandelen of wat spierversterkende oefeningen te doen. Dat was best wel moeilijk in het begin, want eigenlijk ben ik niet echt het prototype van de ochtendmens. 

Maar na 21 dagen zat de nieuwe routine er al in. En vandaag zou ik mijn ochtendritueel niet meer kunnen missen, het veranderde echt mijn leven. Tien jaar doe ik het ondertussen, gemiddeld vijf keer per week. In het weekend durf ik al eens te schrikkelen.”

Het effect? Energieker en minder vaak ziek

Mathieu: “Dat gewonnen uur is de ideale me-time. Ik doe elke dag een halfuur tot een uur sport en dat voel ik echt, fysiek en mentaal. Ik start de dag niet alleen frisser, energieker en geconcentreerder, ik ben ook minder vaak ziek dan vroeger. 

Vaak vertellen mensen me dat ze geen tijd hebben om te sporten, hun hobby te beoefenen of een boek te lezen. Dan geef ik hen altijd dezelfde tip: lees ‘The Miracle Morning’ en pas het toe. Het zal je leven veranderen.”
 

Ik geef de fakkel door aan… Monika Kaczorowska.

Ontdek Monika’s takeaways uit Digital First in de volgende ‘Connecting Thread’.