Docentendag: “Een Learn&Connect-evenement voor opleidingen met meer impact”

Leren, connecteren en inspireren: daar draaide het om tijdens de Docentendag van Mensura Learn&Connect. Coaches uit verschillende domeinen kwamen samen om ervaringen uit te wisselen, nieuwe inzichten te verzamelen en elkaar van een andere kant te leren kennen. 

Als leerpartner motiveren we werknemers dagelijks om levenslang te leren. Onder het motto ‘practice what you preach’ brachten we alle Learn&Connect-coaches samen om ook de eigen vaardigheden en kennis bij te spijkeren. Ze kregen concrete tips en tricks om opleidingen nog beter aan te pakken. En dat in een informele setting, waar iedereen elkaar beter kon leren kennen.

Meer kennis = meer impact

Visual harvesting, juist stemgebruik, groepsfacilitering en ChatGPT: het zijn maar enkele topics die aan bod kwamen. Door theorie visueel voor te stellen, helder te communiceren, in te spelen op de specifieke groepsdynamiek en in te zetten op innovatieve tools, creëren we immers meer impact met opleidingen.

Enkele Learn&Connect-coaches gingen al gretig met de theorie aan de slag

Preventieadviseur Françoise De Potter:

"De laatste 5 jaar ben ik intensiever opleidingen gaan geven: HACCP & Vitality workshops, veel ‘safety days’… Heesheid overkwam me regelmatig als ik veel of lange dagen opleidingen gaf in één week. Dankzij de tips uit de Voice-workshop heb ik meer controle van mijn stemkracht, spreek ik trager en bewuster, las ik meer pauzes in… Zodra ik merk dat mijn ‘vroegere stem’ weer naar boven dreigde te komen, stuur ik onmiddellijk bij. Dat ontgaat ook de cursisten niet. Al na de eerste sessies waarin ik de technieken toepaste, kreeg ik te horen van deelnemers dat ze mijn stem aangenaam vonden, capterend, boeiend om naar te luisteren en toch rustgevend. Dit was voor mij de bekroning na tientallen jaren opleidingen te hebben gegeven. Nooit te oud om te leren en toe te passen dus!"

Psychosociaal Preventieadviseur Kirsten O:

"De intervisie met de collega’s was ergwaardevol. We kunnen altijd van elkaar bijleren. Ook de sessieover ChatGPT vond ik heel interessant. Ik gebruik het nu om inspiratie op te doen voor opleidingen. Bij de storytellingsessie miste ik wat een duidelijke take-away om het toepasbaar te kunnen maken. Maar dat doet niets af van dit prima initiatief."

Optimale leerervaring

Verantwoordelijke opleidingen Julie Pottier en Learning Architect Monika Kaczorowska blikken samen terug op het evenement: “Initiatieven zoals Docentendag bieden coaches de kans om elkaar te inspireren en nieuwe inzichten te vergaren, die ze meteen kunnen toepassen in hun opleidingen. Zo garanderen we dat ook cursisten het maximale uit hun leerervaringen halen.”

Benieuwd naar de (nieuwe) skills van onze Learn&Connect-coaches?

Van eerste hulp over gezond thuiswerk tot brandveiligheid: vanuit Mensura Learn&Connect bieden we een waaier aan opleidingen aan. Experten uit het werkveld leren je de kneepjes van een vak, terwijl je kennis en ervaringen uitwisselt met collega-professionals.

Bekijk het opleidingsaanbod >