Een master in de veiligheidswetenschappen: iets voor jou?

11-08-20

Interesse in een boeiende carrière in de wereld van safety en security? Dan is de master in de veiligheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen misschien wel iets voor jou. Begin september krijg je de kans om als (werk)student alles te weten te komen over de opleiding en de beroepsmogelijkheden nadien.

Unieke aanpak

Waar gelijksoortige masters meestal inzetten op één specifiek domein zoals safety of security, biedt de master in de veiligheidswetenschappen aan de Antwerpse universiteit een brede kijk op veiligheid. Zowel de domeinen welzijn op het werk, milieu, kwaliteit als beveiliging en sociale veiligheid komen aan bod.

Bovendien gebeurt dat op een multi- en interdisciplinaire manier. Zo wordt er vanuit sociologie, psychologie, criminologie, chemie, economie, recht, ingenieurswetenschappen… naar het veiligheidsdomein gekeken.

Voor wie?

Je kan met de master starten als je een academische bachelor of master op zak hebt uit eender welke richting. Heb je een professionele bachelor, dan volg je eerst een schakelprogramma.

Ook werkstudenten zijn welkom. De vakken worden geclusterd op een beperkt aantal dagen/avonden per week en zij kunnen de master bijvoorbeeld spreiden over twee jaar.

Als student:

  • Volg je een eenjarig programma van 60 studiepunten,
  • Maak je kennis met het bedrijfsleven door bezoeken, gastsprekers, lezingen…
  • Leer je informatie te filteren en de gepaste expertise aan te spreken
  • Leer je verder te kijken dan je ‘eigen’ discipline en bouw je bruggen tussen disciplines
  • Ben je je bewust dat een integrale aanpak van veiligheidsproblemen noodzakelijk is
  • Voel je je goed in de rol van generalist die het overzicht bewaard
  • Word je klaargestoomd in een vakgebied dat zeer actueel is.

Carrièremogelijkheden zat

Alumni zijn aan de slag bij Europese, federale en lokale administraties (publieke sector) of ze werken voor private organisaties in bijvoorbeeld de baggersector, de chemische industrie of in de bouwsector. Ze werken in functies zoals: QHSE-manager, security consultant, (junior) researcher, information security manager, fire risk engineer, safety officer…

Kom kennismaken!

Voor meer informatie surf je naar www.uantwerpen.be/veiligheidswetenschappen.

Vragen? Mail naar leen.herrijgers@uantwerpen.be.

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag!

+32 2 549 71 00Mail ons