De werkzaamheid van de Vlaamse 55-plusser neemt toe. Mensura zorgt voor werkbaar werk

10-04-15

Werkbaar werk voor oudere werknemers vergroot de kans dat uw oudere werknemers graag aan de slag blijven. De Vlaamse bevolking op arbeidsleeftijd is aan het vergrijzen en ontgroenen. Tegen 2020 bereikt de vergrijzingsgolf zijn hoogtepunt.

  1. Vanaf 2000 stijgt de werkzaamheidsgraad bij 55-plussers stelselmatig.
  2. Vanaf 2011 gaat de verhoogde werkzaamheidsgraad gepaard met een afname om gebruik te maken van vervroegde uittredestelsels. Zo neemt het aantal niet-werkende werkzoekenden bij de 50-plussers terug toe.

Als onderdeel van het toekomstplan ‘Pact 2020’, en via het akkoord ‘Samen op de bres voor 50+’, heeft de Vlaamse overheid de ambitie meer mensen aan de slag te krijgen, in meer werkbare jobs en in gemiddeld langere loopbanen.

Het realiseren van die ambitieuze toekomstplannen is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle maatschappelijke actoren, met rechten en plichten voor iedereen.

  • 2 punten om de werkzaamheid van 55-plussers op te krikken:
  1. Meer oudere werklozen en inactieven opnieuw aan het werk stellen (instroom).
  2. Inperken van de vervroegde uitstoot en uittrede van oudere werknemers.

Wat kan Mensura voor u betekenen?

Volgens CAO 104 is elke werkgever verplicht een tewerkstellingsplan op te stellen voor oudere werknemers. Mensura kan u begeleiden bij het uitstippelen van een traject inzake een vriendelijk tewerkstellingsbeleid voor oudere werknemers.

Bronnen

Meer informatie nodig? Wij helpen u graag.

+32 2 549 71 00Mail ons